سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
جوادی آملی

حوزه/ حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که مسئولان باید مردم را چشم و گوش و دل خود بدانند و دلشان برای چشم و گوش خودشان بسوزد گفتند: مسئولین در قبال مردم که چشم و گوش آنان هستند، مسئولیت دارند و باید در این مسیر کوشا باشند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»،، این مرجع تقلید امروز در درس تفسیر خود در مسجد اعظم گفتند:یکی از نشانه های تشخیص آیات مکی و مدنی، نوع خطابات خداوند به پیامبر(ص) است.

ایشان افزودند: در سور مکی چون سوره زمر، آیات بسیاری در خصوص شرایط و ویژگی های توحید بیان شده است؛ از جمله مطالب دیگر، مباحثی پیرامون مشرکان است که در این آیات بیان شده است.

معظم با ذکر این مطلب که نزد مشرکان، واجب‌الوجود و ذات نامتناهی یکی است، اظهارکردند: مشرکان در تدبیر امور انسانی مشرک می شوند و به مجسمه و تمثیلات خود متوسل می شوند.

این مرجع تقلید اظهارکردند: خداوند صفت اضافه نمی گیرد؛ چون در مکه کسی قائل به تعدد ذات نبود، بخش اعظم آیات راجع به توحید ربوبی است؛ خداوند همه عالم را خلق کردند و سعادت انسان را نیز تدبیر می کند؛ پس از مشرکان سوال می پرسد که چگونه خدایی که انسان را خلق کرده است تدبیر امور را به دست بت ها دا ده است.

حضرت آیت الله جوادی آملی بیان کردند: خداوند در سوره عنکبوت نیز به چنین مساله ای اشاره می کنند که چرا با وجود توحید ذاتی، منکر توحید ربوبی هستید؛ به همین دلیل است که همه شرک ورزی مردم مکه به دلیل شرک در ربوبیت بود نه ذات.

ایشان خاطرنشان کردند: خداوند در آیات این سوره با تقدیر از جانفشانی پیامبر(ص) برای دست برداشتن مردم از شرک، به مراتب توحید اشاره می کند؛خداوند فرمودند که وقتی که قبول دارید این دنیا و شمس و قمر را غیر از خدا نیافریده است پس چرا در کارهایتان به او توکل نمی کنید.

این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: زندگی و مرگ انسانها دست خداست نه کس دیگر؛ آنچه که از بیانات امام حسین(ع) به ما رسیده است این گونه می توان استفاده کرد کرد که مرگ پل است و فرمود هیچ هدیه‌ای برای مومن بهتر از مرگ نیست، ولی گفت شما پلی درست نکرده‌اید این گودالی است که خودتان با دست خود حفر کرده‌اید.

حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به حدیث ثقلین گفتند: خداوند از لسان پیامبر(ص) به مردم می گوید که قرآن کنونی دنباله قرآن لوح محفوظ است و این ریسمان را بگیرید لذا بیان می کند که قرآن را آویخت و سپس فرمود که به آن چنگ بزنید نه اینکه در گوشه ای وانهید.

این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: مردم باید بدانند که با عمل به قرآن هم به خود سود می رسانند و هم به بقیه که البته بیشتر سود به خود انسان می رسد، مثل کاشتن نهال و درختی در منزل است که سود آن به انسان می رسد و در حد بو و شمیمی از آن درخت که به رهگذاران برسد.

حضرت آیت الله جوادی آملی گفتند: به همین دلیل است که در معارف اسلامی آمده است که 99درصد سهم و سود ساخت مسکن و مسجد و مدرسه برای ماست و یک درصدش برای دیگران؛ در شر نیز چنین نسبتی حاکم است.

این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: پیامبر اکرم اسوه همه عالم است؛ پیامبر ما رحمت للعالمین است زیرا بیش از حد نگران مردم و اهل دنیا بودند تا مبادا راه سعادت را گم نکنند.

ایشان گفتند: همه باید پیامبر اکرم(ص) را الگو و اسوه خود قراردهیم و نسبت به دیگران بی تفاوت نباشیم؛ امروز هم مخصوصا دولتمردان مسئول این مردم هستند و همانگونه که اولیای ما فرموده اند «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته»؛ مسئولان باید مردم را چشم و گوش و دل خود بدانند و دلشان برای چشم و گوش خودشان بسوزد.

معظم له در پایان خاطرنشان کردند: اگر در سوره اسراء فرمود، همه اعضا و جوارح انسان مسئول‌اند برای مسئولین هم همین است و در قبال مردم که چشم و گوش آنان هستند مسئولیت دارند و باید در این مسیر کوشا باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha